maandag 5 december 2011

CZ vergoed wel reisje naar Lourdes maar niet mijn therapie

Hier krijg ik toch wel een beetje kriebels van hoor en ik krijg geen vergoeding voor Dendritische celtherapie en Hyperthermie : "... Alle overige aanvullende verzekeringen vergoeden alternatieve behandelingen/middelen, alleen in koppelverkoop, CZ, Delta Lloyd, De Amersfoortse, IZA, Menzis, OHRA, ONVZ, Univé, VGZ, Zilveren Kruis/Achmea.

*** Het alternatieve denken bij verzekeraars kent excessen.

De Stichting Nederlandse Lourdesbedevaart voor Zieken (NLZ) organiseert een Lourdes-reis van 23 tot en met 30 mei 2012 met vliegtuig en trein naar dit Franse pelgrimsoord. De NLZ is bisschoppelijk erkend, meldt de stichting op haar website. Pelgrims die een ziektekostenverzekering hebben bij CZ of bij Agis kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten.

Beide verzekeraars bieden deze mogelijkheid al jaren. Zorgverzekeraar Agis doet dit volgend jaar voor het laatst, schrijft de stichting. Er zijn voorwaarden aan de tegemoetkoming verbonden, is de waarschuwing. Ook geldt er een - beperkte - eigen bijdrage. De NLZ in Maastricht weet hier meer over. Zieken die er gebruik van willen maken, moeten zich melden bij de contactpersoon van hun zorgverzekeraar, adviseert de NLZ. Er trekken jaarlijks honderden mensen via de NLZ naar Lourdes...."





Lees hie rhet hele verhaal: klik hier

Geen opmerkingen: